menu

2019. december 15., vasárnap

Mazsolás kuglóf

A mai gyertyagyújtásra szánt sütimet már többször elkészítettem. Volt, hogy aszalt gyümölccsel ízesítettem, de a legjobb akkor volt, mikor mazsolát tettem hozzá. Fontos, hogy szoba-hőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk és a végén várjuk meg míg kihűl a kalács, különben szétfoszlik a felvágásnál.






Hozzávalók:
150 g vaj
200 g cukor
4 tojás
150 g tej
1 csomag sütőpor
300 g finomliszt
1 citrom héja
2 evőkanál holland kakaópor
2 marék mazsola
ízlés szerint csoki, aszalt gyümölcs

A szoba-hőmérsékletű vajat kikevertem a cukorral robotgép segítségével.












Hozzáadtam a tojásokat és azt is jól elkevertem.












A tejet is elkevertem benne.









Végül a lisztet a sütőport és a lereszelt citromhéjat adtam hozzá.












Mazsolával és egy Mikulás figurával ízesítette, beletördeltem apróra.












A kuglóf formámat jól kivajaztam, kiliszteztem. A tészta 2/3-át beleöntöttem a formába.












A maradék 1/3-hoz hozzákevertem a holland kakaóport és úgy öntöttem a formába. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése