Hozzávalók:
A tortához:
250 g sütőtök (már pucolt, tisztított)
300 g liszt
50 ml tej
30 g holland kakaó
150 g barna cukor
120 ml napraforgóolaj
1 sütőpor
1 csipet fahéj
1 csipet szerecsendió
1 csipet ánizs
borításhoz, díszítéshez:
3 evőkanál nutella
250 ml tejszín
125 g étcsokoládé
150 g marcipánmassza
A sütőtököt megtisztítottam, apró kockákra vágtam megpároltam. és aprítógép segítségével pürésítettem. Nekem van párológépem, azzal hamar megvan, de egy fazékban, alacsony lángon egy kis víz hozzáadásával is 15-20 perc alatt is puhára fő.
Robotgépbe helyeztem a pürét és elkevertem benne a cukrot.
Hozzáadtam a napraforgóolajat és a tejet is.
Utána a száraz hozzávalók fokozatos elkeverésével folytattam; kakaó, fűszerek, liszt, sütőpor.
Alaposan elkevertem a hozzávalókat és egy kivajazott, kilisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntöttem a masszát.
Előmelegített, 175 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem, megvártam míg kihűl és elkészítettem az ízesítést és a bevonót. A torta állagának brownie-szerűnek kell, lennie.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.
A tejszínhabot csak félig vertem fel, inkább folyékony volt még, mint hab állagú.
A csokoládét addig hűtöttem, míg 50-55 fok között lett a hőmérséklete.
Elkevertem a csokoládéban a tejszínhab felét, ezzel is tovább hűtve azt.
Végül visszaöntöttem a keverőtálba és 4-5 perc alatt kemény habbá vertem az egészet.
A tortát széltében félbevágtam, az alsó részét megkentem a nutellával.
A marcipánbevonót kinyújtottam és a torta nagyságában kör alakot vágtam ki belőle. Ráhelyeztem a nutellára. Hagytam marcipánt a díszítésre is.
A marcipánra rákentem a tejszínes, csokis krém 1/3-ad részét.
Ráhelyeztem a torta második emeletét, bevontam az egészet a maradék krémmel, majd a marcipánmasszából dekorációs elemeket vágtam ki. Felraktam a sütire és az egészet 3 órára hűtőbe helyeztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése