Hozzávalók:
400 g friss spaghetti
250 g guanciale (tokaszalonna)
850 g friss San Marzano paradicsom (700 g ha hámozott paradicsomkonzervet használunk)
150 g pecorino sajt
50 g fehér bor
1-2 friss peperpncino (csípős paprika)
2-3 csipet só
2 evőkanál olívaolaj
A paradicsom elkészítésével kezdtem. A paradicsomok tetejére egy x alakot metszettem, hogy majd könnyebben el lehessen távolítani a héját.
Egy nagy edényben vizet hevítettem forrásig és bedobtam a paradicsomokat főni. 5-6 perc múlva kivettem őket, lehűtöttem és eltávolítottam a héját. A puha paradicsomokat egészen apróra vágtam.
A tokaszalonnát vékony, hosszúkás darabokra vágtam és egy kis olívaolajon serpenyőben elkezdtem megpirítani. Hozzádobtam a csípős paprikát és együtt pirítottam őket 8-10 percig, míg ki nem sült a zsírja.
Hozzáadtam a fehérbort. Pár perc alatt elpárologtattam az alkoholt belőle.
Kiszedtem az átsült szalonnát a serpenyőből és félretettem. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott vagy nyomkodott hámozott paradicsomot átpirítottam 10-15 percen keresztül.
Amikor elkészült a paradicsomszósz, kiszedtem a csípős paprikát és a szalonnát hozzáadtam. Ha szükséges, sózzuk a szószt.
Egy nagy edényben vizet forraltam egy evőkanál sót és olívaolajat elkevertem benne és kifőztem a tésztát. Hozzákevertem a szószhoz a tésztát.
Elkevertem a tálban sajt felét, a másik felét pedig a tetejére szórtam és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése