menu

2018. szeptember 27., csütörtök

Pesto alla Genovese


Az ősz beálltával, elérkezik az idő, hogy a fűszerkertemből a bazsalikomot is leszüreteljem. Egy részét ilyenkor elrakom télre fűszernek, a nagyobb részéből pedig zöld pesztót készítek. A Liguriából származó receptet elkészíteni nem egy olcsó mulatság, az előre gyártott változatot sokkal kevesebbért is beszerezhetjük a boltok polcairól, de az ízvilága az otthoni nyomába sem ér. Ha már egy tő bazsalikomunk van, érdemes nekiállnunk az elkészítésének. Az én adagom hatalmas lett, az alább leírt mennyiségek negyede is bőven elég egy finom vacsorához.


200 g friss bazsalikom
65 g fenyőmag
300 g parmigiano reggiano sajt
100 g pecorino sajt
8 gerezd fokhagyma
400 ml olívaolaj
2 kiskanál nagyszemű só


Nekem nincs mozsaram, ezért aprítógéppel dolgoztam, de az eredeti leírás szerint mozsáron kell összetörni a hozzávalókat. A fokhagymát tisztítsuk meg, majd egy kiskanál sóval daráljuk krémes állagúvá. 
Aztán jöhet a bazsalikom, és még egy kiskanál só. Aztán a parmezán, majd az olívaolaj és végül a sajt belereszelése és összekeverése teszi igazán krémessé a pesztót. Fogyasszuk friss tésztával vagy pirítóssal. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése