
Hozzávalók:
Tésztához:
150 g vaj
340 g cukor
3 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
10 g Dr. Oetker zselés állagú piros ételfesték (vagy bármilyen más ételfesték, követve a használati utasítását)
300 g görög joghurt
390 g finomliszt
15 g ecet
1 sütőpor
Krémhez:
300 g mascarpone
250 g krémsajt
100 g vaj
250 g porcukor
1 evőkanál citromlé
tetszőleges dekorációs elemek
A vajat robotgép segítségével keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverés közben a tojásokat is apránként adagoljuk hozzá. Egy csipet sóval szórjuk meg, hogy megtartsa a habos állagát.
Adjuk hozzá a piros ételfestéket is és pár percen át keverjük tovább, míg egyenletes színt nem kapunk.
Kézi keverőlapáttal adagoljuk hozzá a joghurtot is a masszához.
A sütőport keverjük el a liszttel és szitáljuk bele a tésztába, keverjük el csomómentesen. Végül az ecetet adjuk hozzá.
Ha elkészült, várjuk meg míg teljesen kihűlt, vegyük ki a tortaformából és vízszintes irányból vágjunk 3 lapot a tortából. Én levágtam a barnára átsült részeket is a torta oldaláról, hogy majd látszódjon a piros piskóta.
Töltsük habzsákba a hideg krémet, szemmértékre osszuk fel 3 részre, majd kenjük meg a 3 emeletét a tortánknak. Ha nincs habzsákunk, egyszerűen egy kanállal oszlassuk el a tölteléket. Én nem kentem meg a torta oldalát, hogy látszódjon a piros piskóta, de ha valakinek úgy tetszik, hagyjon egy kicsit a torta oldalára is. Ha szaftosabb piskótára vágyunk, meglocsolhatjuk a rétegeket fél deci tejjel vagy gyümölcslével.
Tetszőleges tortadekor anyagokkal díszítsük fel.
Boldog születésnapot! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése