menu

2018. október 3., szerda

Red Velvet torta

Már régóta szemezgettem ezzel a tortával, Anyukám szülinapja kitűnő alkalomnak bizonyult, hogy el is készítsem. Alapvetően elég egyszerű a recept, gyakorlatilag csak egy piskóta és krém kikeveréséből és összerakásából áll. A piros színtől igazán látványos is lett, megérte megcsinálnom. A fennmaradó piskótafeleslegből készíthetünk cake pop-ot is díszítésnek. 

Hozzávalók:

Tésztához:
150 g vaj
340 g cukor
3 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
10 g Dr. Oetker zselés állagú piros ételfesték (vagy bármilyen más ételfesték, követve a használati utasítását)
300 g görög joghurt
390 g finomliszt
15 g ecet
1 sütőpor
Krémhez:
300 g mascarpone
250 g krémsajt
100 g vaj
250 g porcukor
1 evőkanál citromlé

tetszőleges dekorációs elemek

A vajat robotgép segítségével keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverés közben a tojásokat is apránként adagoljuk hozzá. Egy csipet sóval szórjuk meg, hogy megtartsa a habos állagát.













Adjuk hozzá a piros ételfestéket is és pár percen át keverjük tovább, míg egyenletes színt nem kapunk.













Kézi keverőlapáttal adagoljuk hozzá a joghurtot is a masszához.












A sütőport keverjük el a liszttel és szitáljuk bele a tésztába, keverjük el csomómentesen. Végül az ecetet adjuk hozzá.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, béleljük ki sütőpapírral és öntsük át bele a tésztát. Előmelegített, 175 fokos sütőben, sütőtől függően, körülbelül 70-80 percig süssük.












Ha elkészült, várjuk meg míg teljesen kihűlt, vegyük ki a tortaformából és vízszintes irányból vágjunk 3 lapot a tortából. Én levágtam a barnára átsült részeket is a torta oldaláról, hogy majd látszódjon a piros piskóta.

A krémhez dolgozzuk össze a hozzávalókat rendesen, majd rakjuk a hűtőbe egy pár órára, míg megdermed.












Töltsük habzsákba a hideg krémet, szemmértékre osszuk fel 3 részre, majd kenjük meg a 3 emeletét a tortánknak. Ha nincs habzsákunk, egyszerűen egy kanállal oszlassuk el a tölteléket. Én nem kentem meg a torta oldalát, hogy látszódjon a piros piskóta, de ha valakinek úgy tetszik, hagyjon egy kicsit a torta oldalára is. Ha szaftosabb piskótára vágyunk, meglocsolhatjuk a rétegeket fél deci tejjel vagy gyümölcslével.












Tetszőleges tortadekor anyagokkal díszítsük fel.

Boldog születésnapot! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése