Hozzávalók:
2,5 bögre rizs
1 egész fokhagyma
35 dkg paradicsom
1 marék tarkabab
1 marék zöldbab
2 evőkanál olívaolaj
só
5 db csirkeszárny
25 dkg oldalas
1 csomag sáfrány
A csirkeszárnyat és a csontoknál feldarabolt oldalast tegyük fel forrni a rizshez képest dupla mennyiségű vízzel, tehát 5 bögrényivel és egy evőkanál sóval. A húsokat addig főzzük, míg át nem főnek teljesen, azaz kb 30-40p-ig. A lábost takarjuk le, hogy ne párologjon el az értékes levünk. A tarkababot is egy külön lábosba tegyük fel főni, hogy egy kicsit puhuljon.
Ha megfőttek a húsok, egy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg szép pirosra pár perc alatt, ha kész tegyük félre egy tálra őket. A hús vizét nehogy kiöntsük, még szükségünk lesz rá.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk le a gerezdekre vágott paprikát is, majd ezt is tegyük ki egy tálba.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, de nem szükséges megpucolni őket. Pirítsuk le ezeket is.
Adjuk hozzá a zöldbabot is, kicsit kevergessük át.
Öntsük rá a lereszelt paradicsomokat, majd a rizst is, pár percig kevergessük együtt.
Ha letelt az idő és még keménynek érezzük a rizst, nyugodtan adjunk hozzá egy kis vizet és pár percig főzzük tovább. Az ételünk a sok zöldségtől rendkívül változatos ízvilágot kapott, a sáfrány meg igazán különlegessé tette azt.
Vicent, grazie per la ricetta, mi ha fatto piacere cucinare con te! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése