Hozzávalók:
5-6 evőkanál olívaolaj
2 hagyma (1 vöröshagyma, 1 lilahagyma)
4 gerezd fokhagyma
2 sárgaréparépa
3 zellerszár
1 póréhagyma
1 cukkini
1 padlizsán
200 g tarkabab
200 g zöldborsó
fél fej karfiol
3-4 krumpli
3-4 paradicsom
6-8 kanál passata
tetszőleges levesbetét
100 g parmezán
só
bors
Az összes zöldséget előkészítettem. Megmostam, megpucoltam, majd kisebb darabokra vágtam őket. Egy nagy fazékban olívaolajat hevítettem és azon 15-20 perc alatt alacsony lángon üvegesre pároltam a hagymát, a fokhagymát, a répát, a zellerszárat.
Rádobtam a karikára vágott póréhagymát, pár percig pirítottam,
Hozzáadtam a babot, majd felöntöttem 4 dl alaplével. A babot előző éjszaka vízbe áztattam, hogy hamarabb megpuhuljon. Tíz percig főztem a levest.
A tíz perc letelte után a krumpli következett. Felöntöttem az alaplével és tovább főztem tíz percen át.
Ugyanígy folytattam a többi zöldséggel. Hozzáadtam a leveshez, felöntöttem az alaplével, tíz percig főztem majd következett az új zöldség. Padlizsán volt a következő.
A cukkini követte.
Majd a karfiol.
Zöldborsó.
És végül a paradicsom.
Amikor a paradicsomnak is letelt a tíz perce, megkóstoltam a zöldségeket. Nekem az összes megfelelően puha volt, ha valakinek nem jó még, főzze tovább míg el nem éri a kívánt puhaságot. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét is.

Reszeljük le a parmezánt, amivel megszórjuk a levest, készítsünk levesbetétet és már tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése